Biblioteca Judeţeană "Dinicu Golescu" Argeş

Gomoiu, Gheorghe (1939-....)

Nume Persoană: Gomoiu, Gheorghe (1939-.... )
Naționalitate: RO
Limba: rum
Notă biografică şi de activitate: Dirijor la cor, profesor.
Notă biografică şi de activitate: S-a născut la Topoloveni, Argeș la 22 iulie 1939.
Notă biografică şi de activitate: A absolvit : Liceul din Topoloveni(1956), Facultatea de Muzică din București(1963-1966), Conservatorul Ciprian Porumbescu din București(1972-1977).
Notă biografică şi de activitate: A fost instructor-metodist la Casa Regională Argeș a Creației populare.
Notă biografică şi de activitate: Tipărește culegeri de muzică corală pentru formațiile de amatori. Este unul dintre inițiatorii și organizatorii Festivalului Internațional de Muzică corală D. G. Kiriac, din Pitești. Dirijează numeroase formații corale din Argeș și Olt. A fost mentor și dirijor al corului Ars Nova (înființat în 1972), pe care-l conduce de 36 de ani și cu care a susținut turnee în multe țări ale Europei și Asiei. Ține cursuri muzicale de dirijat în1981 la Institutul Național de la Marly le Roi, Franța. A fost premiat cu medalia de aur a Asociației Corale din Germania și Cetășean de Onoare al orașului Marburg, de asemenea a primit premii pentru compoziție la Festivalul Național de Romanțe Crizantema de Aur de la Târgoviște. A fost vicepreședinte al Asociației Naționale Corale din România.
Data și ora ultimei accesări: (citat: 6.11.2017)
Țara sursă: RO: BJAG
Lucrări: 10 lucrari in 10 publicatii in 1 limbi
Apleacă-te, bradule : Culegere de cîntece pentru grupuri vocale de: (Partituri muzicale tipărite) Alcătuitor [130]
Gheorghe Gomoiu...Nu pot trăi fără muzică! de: Centrul Cultural Piteşti (Text tipărit)
Repertor de medici, farmacişti, veterinari (personal sanitar) din ţinuturile româneşti de: Gomoiu, Victor; Gomoiu, Maria V.; Gomoiu, Gheorghe (1939-....) (Text tipărit)
Factorii pe care se întemeiază capacitatea de apărare a patriei de: Gomoiu, Gheorghe (1939-....) (Text tipărit) Autor [070]
Pe pîrîu de rouă : Lucrări corale de: Gomoiu, Gheorghe (1939-....) (Partituri muzicale tipărite)
Factorul politico-moral şi rolul său în întărirea capacităţii de apărare a patriei de: Gomoiu, Gheorghe (1939-....); Burbulea, Emil; Arsintescu, Mihai (Text tipărit)
Ars Nova - 35 de ani în slujba muzicii corale româneşti de: Gomoiu, Gheorghe (1939-....) (Text tipărit)
Pe un mal frumos : culegere de cântece de: (Partituri muzicale tipărite)
Repertor de medici, farmacişti, veterinari (personal sanitar) din ţinuturile româneşti. Vol.1 de: Gomoiu, Victor; Gomoiu, Maria V.; Gomoiu, Gheorghe (1939-....) (Text tipărit)
Vă rugăm să schimbaţi parola